Νότης Παρασκευόπουλος

Ο Νότης Παρασκευόπουλος είναι ηθοποιός, απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Γιώργου Αρμένη. Έχει παίξει σε έργα των Κορομηλά, Βάλεντιν, Φρέιν, Μαριβώ, Σνίτσλερ, Ρόουζ, Σαίξπηρ κ.α., όπως και σε παιδικές παραστάσεις βασισμένες στα βιβλία της Μάρως Θεοδωράκη, του Χρήστου Κλαδά και του Σαμ ΜακΜπράτνει. Μετά το πέρας των θεατρικών του σπουδών ίδρυσε την ομάδα θεάτρου seveneleven και υπέγραψε την πρώτη του σκηνοθεσία με το έργο «Ο Θάνατος του Περικλέους» του Δημητρίου Κορομηλά.

Ακολούθησαν οι κωμωδίες «Ραντεβού στα Τυφλά» σε κείμενο του ίδιου, «Το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης» του Μαριβώ, «Ο Κύκλος του Έρωτα» του Άρθουρ Σνίτσλερ και η «Δωδέκατη Νύχτα» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Παράλληλα με την σκηνοθεσία, έχει μεταφράσει για το θέατρο έργα των Μπιν, Μαριβώ, Σνίτσλερ, Κάλεν, Σαίξπηρ και Στρατίεβ. Πρόσφατα ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον εκδοτικό οίκο Βακχικόν για την έκδοση των μεταφράσεών του. Εκτός θεάτρου, έχει αναπτύξει και πραγματοποιεί ένα πρόγραμμα υποστήριξης και ψυχαγωγίας ευπαθών ομάδων με ομάδα κύριου ενδιαφέροντος τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Παράλληλα, παραδίδει μαθήματα υποκριτικής και τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει συνεργασίες με την ιστοσελίδα του actualité bilingue όπου και διατηρεί στήλη για τον κινηματογράφο και με το Λεξικοπωλείο όπου σε συνεργασία με τον συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη παρουσιάζει την λογοτεχνική και κινηματογραφική λέσχη cine-μύθος.

Στο γραφείο πραγματοποιεί ψυχοεκπαίδευση στο public speaking, που απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να βελτιώσουν μέσα από την θεατρική πράξη την παρουσία τους όταν μιλούν μπροστά σε κοινό. Επίσης, είναι εισηγητής στα εργαστήρια προσωπικής ανάπτυξης #loveyourselflabs.

Νότης Παρασκευόπουλος