Βιογραφικό

ΠαπαδάκηςΓεννήθηκα στη Χίο και σπούδασα Ψυχολογία στο αντίστοιχο τμήμα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Έχω ολοκληρώσει τα προγράμματα επιμόρφωσης και επαγγελματικής εξειδίκευσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο τη "Business Psychology" και τη "Βελτίωση της ψυχικής υγείας στο εργασιακό περιβάλλον", καθώς και το πρόγραμμα κατάρτισης επαγγελματιών ψυχικής υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών για το φαινόμενο του εθισμού στο διαδίκτυο.

Συνέχισα την επιστημονική μου κατάρτιση μέσα από φορείς, όπως ο Πανελλήνιος Κοινωνικός Φορέας Πρόληψης Αγωγής Υγείας του Θάνου Ασκητή, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το Κέντρο για τη Μελέτη της Οικογένειας του Παν/μίου Αθηνών, το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (Ι.Ε.Θ.Σ.), τον αμερικανικό οργανισμό Seleni Institute, το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.) κ.ά.

Εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας διατηρώντας το γραφείο μου στην Καλλιθέα, παρέχοντας υπηρεσίες ψυχοθεραπείας, συμβουλευτικής και προσωπικής ανάπτυξης. Μαζί με τους συνεργάτες που έχω επιλέξει καλύπτουμε ένα ευρύ φάσμα αναγκών για ενήλικες, εφήβους και ηλικιωμένους.

Στο παρελθόν συνεργάστηκα με την εταιρεία ανάλυσης τροχαίων ατυχημάτων Status Analysis παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε παθόντες τροχαίων ατυχημάτων καθώς και σε οικογένειες που βίωναν την απώλεια μετά από δυστύχημα με σκοπό τη διαχείριση του πένθους. Επίσης, συνεργάστηκα με την Hellas EAP ltd στο πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής στήριξης εργαζομένων. Στα πλαίσια αυτού συμμετείχα στην ομάδα Διαχείρισης Τραυματικού Γεγονότος και Διαχείρισης Καταστάσεων Κρίσης σε Εργασιακό Χώρο (ληστείες, εργατικά ατυχήματα, θάνατος εργαζομένων κ.ά.), ήμουν εισηγητής σεμιναρίων σε ομάδες γυναικών και συντονιστής group therapy σε ομάδες εργαζομένων. Τέλος, για 6,5 χρόνια πρόσφερα τις υπηρεσίες μου στο ψυχογηριατρικό οικοτροφείο ψυχικά ασθενών «Θαράπαυση», του φορέα ψυχικής και κοινωνικής υποστήριξης «Πυξίδα».

Συνεργάστηκα ως ομιλητής με την ELT News, πραγματοποιώντας σεμινάρια ψυχολογίας που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς. Τα τελευταία χρόνια ήμουν επόπτης πρακτικής άσκησης των φοιτητών ψυχολογίας του Παντείου Παν/μίου καθώς και εισηγητής στην εκπαίδευση νέων εθελοντών κοινωνικής πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Είμαι επιστημονικός συνεργάτης του ομίλου των Αττικών Εκδόσεων (Shape, Madame Figaro, Miss Bloom) και άρθρα μου θα βρείτε επίσης σε περιοδικά όπως The Body, ΓΥΝΑΙΚΑ, Glam, Votre Beaute κ.ά. Επίσης, είμαι επιστημονικός σύμβουλος και συνεργάτης της δημοσιογράφου - παρουσιάστριας Βίκυς Χατζηβασιλείου στο site Όμορφα Μυστικά.

Παπαδάκης

Συζητήσεις γύρω από θέματα ψυχολογίας θα βρείτε σε πλήθος εκπομπών στην τηλεόραση (“My Life” και “Όλα για την Υγεία μου” στο MEGA, “Υγεία Πάνω Απ’όλα” στον ΑΝΤ1, “Αυτοψία" στον Alpha κ.ά.) και στο ραδιόφωνο (Αθήνα 984, Βήμα FM κ.ά.), ενώ συνεργάστηκα με τον θεατρικό συγγραφέα, σκηνοθέτη και ηθοποιό Στέφανο Κακαβούλη στην δημιουργία του web series “Faces”, με επίκεντρο πέντε διαφορετικές ιστορίες ψυχοθεραπείας.

Είμαι εγγεγραμμένο μέλος του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου και του Ελληνικού Συλλόγου Επαγγελματιών Υποστήριξης Ανθρώπινου Δυναμικού.