10 τρόποι για να τονώσετε τη σχέση σας

10 τρόποι για να τονώσετε τη σχέση σας

Κατηγορία Άρθρου

Σχέσεις
Divider

 

Ο Σεπτέμβριος είναι ο νέος Ιανουάριος! Για πολλούς αποτελεί την αρχή για πολλούς νέους στόχους και όνειρα. Τώρα που οι διακοπές σας πρόσφεραν ξεκούραση και μπορεί να σας έφεραν πιο κοντά με το/τη σύντροφό σας, έχετε σκεφτεί να θέσετε ως προτεραιότητα τη σχέση σας; Να βρείτε δηλαδή τρόπους να την τονώσετε και να την ενδυναμώσετε, αφήνοντας πίσω λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος. Να δώσετε μια νέα δυναμική στην επικοινωνία σας, επενδύοντας στο ρομαντισμό και τη συναισθηματική εγγύτητα που μπορεί να χάθηκε μέσα στην καθημερινότητα, αλλά και στο πάθος και την ερωτική διέγερση. Να τι μπορείτε να κάνετε για να τονώσετε τη σχέση σας.

  1. Ρωτάτε το σύντροφό σας τι θα μπορούσατε να κάνετε για να τον χαλαρώσετε και να τον βοηθήσετε να διαχειριστεί το άγχος της καθημερινότητας. Έρευνες έχουν δείξει πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η διαχείριση του στρες στην καλή επικοινωνία και στη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού.
  2. Φιληθείτε τρυφερά και ερωτικά σε δημόσιους χώρους. Η δημόσια έκφραση των συναισθημάτων σας θα λειτουργήσει διεγερτικά και θα τονώσει την εγγύτητα που έχετε ως ζευγάρι.
  3. Γράψτε του ένα γράμμα αγάπης, σαν εκείνα τα ‘παλιομοδίτικα’ που γράφαμε με μολύβι και χαρτί. Θα είναι πιο προσωπικό και συναισθηματικό και θα έχει το δικό σας γραφικό χαρακτήρα και άρωμα.
  4. Μάθετε να μιλάτε. Τα περισσότερα ζευγάρια κάνουν το λάθος να μιλούν ή να καυγαδίζουν με πίεση χρόνου ή σε ακατάλληλα μέρη. Δημιουργήστε ένα πλαίσιο συζήτησης ως ζευγάρι, σε έναν χώρο που θα μπορείτε να είστε ήρεμοι και μόνοι και όπου θα έχετε τον χρόνο να μιλήσετε και να ακούσετε προσεκτικά όλα όσα σας απασχολούν.
  5. Βάλτε μια φωτογραφία σας στο ψυγείο, εκείνες που είστε μαζί και χαμογελάτε ευτυχισμένοι. Οι άνθρωποι λειτουργούμε τόσο με σκέψεις όσο και με εικόνες. Θα αρέσει και στους δύο σας να βλέπετε πόσο ευτυχισμένοι μπορείτε να είστε μαζί και θα σας δώσει μεγαλύτερο κίνητρο να προσπαθήσετε.
  6. Φάτε μαζί πρωινό. Είναι μια όμορφη συνήθεια, που θα σας φέρει πιο κοντά και θα ξεκινάτε όμορφα την ημέρα σας, μαζί. Δοκιμάστε το και στο κρεβάτι.
  7. Πηγαίνετε μαζί στον κινηματογράφο, καθίστε αγκαλιά και φιληθείτε. Φερθείτε όπως εκείνα τα έφηβα ζευγαράκια που δεν χάνουν στιγμή να εκδηλώνουν τον έρωτα και το πάθος τους. Μέσα μας έχουμε όλοι μια παιδική ή εφηβική πλευρά που θέλει να ενθουσιαστεί με τον ίδιο τρόπο, είτε είναι 17, είτε 37, είτε 57. Αφήστε τη να εκφραστεί.
  8. Δοκιμάστε νέες σεξουαλικές φαντασιώσεις. Δεν χρειάζεται να είναι πολύπλοκες και κινηματογραφικές, αρκεί να σας διεγείρουν και να τονώνουν το πάθος για το σύντροφό σας. Έρευνες έχουν δείξει ότι το σεξ φέρνει πιο κοντά το ζευγάρι, ενώ ταυτόχρονα τονώνει την αυτοπεποίθηση κάθε συντρόφου σε ατομικό επίπεδο.
  9. Κάντε μαζί βόλτες, πιασμένοι χέρι χέρι. Απολαύστε το φθινοπωρινό αεράκι και κρατηθείτε αγκαλιά. Η φύση το Σεπτέμβριο αλλάζει χρώματα, οπότε εκμεταλλευθείτε το και πηγαίνετε σε ένα πάρκο, στο βουνό ή στη θάλασσα. Μοιραστείτε αυτές τις εικόνες μαζί.
  10. Μάθετε τι αρέσει στο σύντροφό σας. Κανένας δε μένει ίδιος για πάντα, όπως και οι ανάγκες οι δικές σας και του συντρόφου σας. Ρωτήστε τον τι θέλει από εσάς και τη σχέση και πείτε του κι εσείς τις δικές σας επιθυμίες. Είναι πιο αποτελεσματικό από το να περιμένετε ο άλλος να μαντέψει και θα σας γεμίσει αισιοδοξία και ικανοποίηση.
  • Διαβάστε μαζί όλα τα παραπάνω και βρείτε τους δικούς σας τρόπους να τονώσετε τη σχέση σας. Καταγράψτε τους σε ένα χαρτί και ξεκινήστε.