Ηλιάνα Χρυσικάκου

H Ηλιάνα Χρυσικάκου  γεννήθηκε στην Αθήνα και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου.

Εργάζεται στην πρότυπη Μονάδα Alzheimer της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με κύρια καθήκοντα την παροχή υπηρεσιών ψυχολογικής βοήθειας και υποστήριξης σε ανοϊκούς ασθενείς, την ψυχοεκπαίδευση των συγγενών τους, τη χορήγηση τεστ μνήμης καθώς και τη διεξαγωγή των ομάδων του Κέντρου Ημέρας. Είναι επίσης εισηγήτρια σεμιναρίων για την άνοια και το Alzheimer.

Έχει εργαστεί ως αθλητικός σύμβουλος εφήβων, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες και καθοδήγηση στα πλαίσια της διαμόρφωσης της προσωπικότητας των εφήβων μέσω του αθλητισμού.

Συνεχίζει την εκπαίδευσή της στη Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία, ενώ άρθρα της υπάρχουν σε διάφορα sites.

Στο γραφείο ασχολείται με την ψυχοθεραπεία και τη συμβουλευτική εφήβων και νέων και είναι εισηγήτρια στα εργαστήρια προσωπικής ανάπτυξης #loveyourselflabs. Επίσης, υλοποιεί την υπηρεσία υποστήριξης και φροντίδας σε ανθρώπους που διανύουν στην τρίτη ηλικία, τους συγγενείς και τους φροντιστές αυτών, και προσφέρεται σε ηλικιωμένους που αντιμετωπίζουν προβλήματα μνήμης, Altzheimer και διάφορες μορφές άνοιας, κατάθλιψη, άγχος, πένθος κ.ά.

Ηλιάνα Χρυσικάκου