Γιατί ο ψυχολόγος δεν είναι πολυτέλεια;

Γιατί ο ψυχολόγος δεν είναι πολυτέλεια;

Κατηγορία Άρθρου

Ψυχική Υγεία
Divider

 

Το σκέφτεστε καιρό να επισκεφτείτε έναν ψυχολόγο, αλλά το οικονομικό κόστος σας αποτρέπει; Σας προβληματίζει που η ψυχοθεραπεία θα κρατήσει καιρό, ενώ θέλετε ένα άμεσο και γρήγορο αποτέλεσμα; Όλα αυτά τα χρόνια έμαθα από όσους με επισκέφτηκαν και κατάλαβα γιατί αξίζει να επενδύσετε χρόνο, χρήμα και προσπάθεια στην ψυχοθεραπεία. Είναι λοιπόν καιρός να νικήσετε την αναβλητικότητα και τους φόβους σας και να βελτιώσετε τον εαυτό σας.

10+1 λόγοι που ο ψυχολόγος δεν είναι πολυτέλεια

  1. Θα νιώσετε ηρεμία. Θα μάθετε να διαχειρίζεστε αποτελεσματικά το άγχος σας και να βρίσκετε τρόπους να ηρεμείτε και να χαλαρώνετε πραγματικά. Έτσι θα μειώσετε τα ψυχοσωματικά συμπτώματα όπως πονοκεφάλους και ημικρανίες, μυϊκούς πόνους, ταχυπαλμίες και ενοχλήσεις στο στομάχι και το έντερο και θα γίνετε περισσότερο αποδοτικοί, ενεργητικοί και λειτουργικοί στην καθημερινότητά σας.
  2. Θα αποκτήσετε αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση. Θα συνειδητοποιήσετε τι σας αξίζει και θα διορθώσετε λάθη του παρελθόντος. Θα βάλετε υψηλότερα τον πήχυ, επειδή ακριβώς θα πιστέψετε ότι μπορείτε να τον φτάσετε.
  3. Θα αποδεχτείτε τον εαυτό σας. Η ψυχοθεραπεία θα σας οδηγήσει σε μια βαθιά γνώση του εαυτού σας. Θα σταματήσετε να βλέπετε τον εαυτό σας μέσα από τα μάτια των άλλων και θα δεχτείτε τα λάθη σας, αναδεικνύοντας τα στοιχεία του χαρακτήρα σας που σας κάνουν μοναδικούς.
  4. Θα κάνετε ευτυχισμένες σχέσεις. Οι σχέσεις θα γίνουν ισότιμες και θα σας κάνουν καλύτερους ανθρώπους. Θα νιώσετε ολοκληρωμένοι και ευτυχισμένοι σε αυτές, επειδή ακριβώς θα είστε ο εαυτός σας και θα διεκδικείτε όσα πιστεύετε ότι σας αξίζουν, ενώ θα είστε κι εσείς δοτικοί.
  5. Θα γίνετε καλύτεροι γονείς. Μαθαίνοντας από τη σχέση με τους δικούς σας γονείς, από τα βιώματα που είχατε στη δική σας οικογένεια, ωραία και άσχημα, θα βελτιώσετε το ρόλο σας ως γονιός. Θα μάθετε να ακούτε τα παιδιά σας και να τους δίνετε αγάπη, αντιμετωπίζοντάς τα με σεβασμό και αποδοχή.
  6. Θα είστε πιο αποδοτικοί στην εργασία. Θα μάθετε να αγαπάτε τον τρόπο που εργάζεστε ακόμα κι αν το περιβάλλον ή το αντικείμενο εργασίας δεν είναι το καλύτερο δυνατό. Θα γίνετε πιο παραγωγικοί και θα τολμήσετε να ρισκάρετε παρά το φόβο και την ανασφάλεια, με σκοπό την προσωπική σας ανέλιξη και ικανοποίηση.
  7. Θα επικοινωνείτε αποτελεσματικά. Θα γίνετε πιο εκφραστικοί και ειλικρινείς, μαθαίνοντας να λέτε “όχι” όπου χρειάζεται και να εκφράζετε τις επιθυμίες σας. Θα εκφράζεστε παρά την όποια ανασφάλεια και ενοχή μπορεί να έχετε.
  8. Θα βρείτε νόημα στη ζωή σας. Θα αρχίσετε πάλι να ονειρεύεστε και να βάζετε στόχους. Θα ανακαλύψετε μέσα από αυτή την ενδοσκόπηση τι πραγματικά σας γεμίζει χαρά και δίνει νόημα στην ύπαρξή σας. Θα δείτε πώς να απολαμβάνετε τη ζωή κι όχι απλά τον τρόπο να λύνετε τα προβλήματά σας.
  9. Οι αλλαγές θα μείνουν. Ό,τι κατακτήσετε θα είναι δικό σας. Θα το έχετε πετύχει με κόπο και προσπάθεια, άρα το έχετε κατακτήσει και θα το χρησιμοποιείτε και μετά το πέρας της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας. Επειδή ακριβώς παίρνει χρόνο, τα αποτελέσματα της ψυχοθεραπείας έχουν σταθερότητα και διάρκεια.
  10. Θα αποκτήσετε ποιότητα ζωής. Μπορεί ο λόγος που ξεκινήσατε ψυχοθεραπεία να είναι η επίλυση των προβλημάτων σας και η φυγή από το αδιέξοδο. Σύντομα όμως θα καταλάβετε ότι μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική ευκαιρία να αλλάξετε τον τρόπο που ζείτε. Αν φτάσετε μέχρι το τέρμα θα αναπτύξετε με τέτοιον τρόπο τον εαυτό σας, που όχι μόνο θα αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά μελλοντικές δυσκολίες, αλλά θα μάθετε να επιδιώκετε την ευτυχία και να κυνηγάτε τα όνειρά σας.

10+1. Θα πιστέψετε σε εσάς. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που πέρασαν από το γραφείο μου και πέτυχαν να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο μου έδειξαν κάτι που θα μάθετε κι εσείς όταν ξεκινήσετε. Μου δίδαξαν να πιστεύω στον άνθρωπο και τις δυνατότητες που έχει. Πιστέψτε κι εσείς στον εαυτό σας και θα τα καταφέρετε.