15 δώρα που αξίζει να κάνετε στον εαυτό σας για το 2015

15 δώρα που αξίζει να κάνετε στον εαυτό σας για το 2015

Κατηγορία Άρθρου

Προσωπική Ανάπτυξη
Divider

 

Πόσο χρόνο ξοδέψατε στις γιορτές για να ψάξετε και να βρείτε δώρα για τους ανθρώπους που αγαπάτε ή για εκείνους που απλά έχετε υποχρέωση; Λίγος ή πολύς, ο χρόνος είναι πολύτιμος και αξίζει να κάνετε το ίδιο και για τον εαυτό σας. Κι αν δεν το κάνατε, μην ανησυχείτε! Έχετε έναν ολόκληρο χρόνο μπροστά σας για να το πράξετε!

Τι να μου χαρίσω το 2015

  1. Πέντε λεπτά αδράνειας. Κάνετε ένα μικρό διάλειμμα από όλα και απολαμβάνετε λίγα λεπτά που δεν θα σκέφτεστε τίποτα, θα αδειάζετε από έγνοιες, υποχρεώσεις και σκέψεις.
  2. Ένα ευχαριστώ και μια συγγνώμη. Εκτιμήστε όσα σας προσφέρονται και ζητάτε συγγνώμη για τα λάθη που κάνετε. Χωρίς εγωισμό.
  3. Μια αγκαλιά με τον/τη σύντροφό σας. Εφόσον είναι σημαντικός στη ζωή σας, τότε χρειάζεται να το θυμίζετε σε εκείνον και σε εσάς.
  4. Έναν έρωτα. Ζήστε κάτι καινούργιο με πάθος κι ένταση και αφεθείτε σε αυτό.
  5. Ένα γεύμα με φίλους. Μοιραστείτε στιγμές με τους ανθρώπους που έχετε επιλέξει να εμπιστεύεστε. Είναι οι δικοί σας άνθρωποι.
  6. Ένα φιλί. Στο σύντροφό σας, στο παιδί σας, στους γονείς σας, σε έναν φίλο ή στο κατοικίδιό σας. Ένα φιλί αληθινό που θα δείχνει όσα αισθάνεστε.
  7. Ένα «σ’αγαπώ». Αφού το νιώθετε μην το κρύβετε. Δεν αρκεί μόνο να το δείχνετε, πείτε το. Θα κάνει ευτυχισμένους τους δικούς σας ανθρώπους κι εσάς τους ίδιους.
  8. Ένα βιβλίο. Θα σας ταξιδέψει εσωτερικά, θα σας χαρίσει γνώση και θα προσθέσει συναισθήματα και ποιότητα στην καθημερινότητά σας.
  9. Μια περιποίηση σώματος ή ένα μασάζ. Η καλή διάθεση εξαρτάται και από τη σωματική σας ευεξία.
  10. Μια βόλτα στη φύση. Η επαφή με το φυσικό περιβάλλον θα σας ηρεμήσει, θα σας ξεκουράσει και θα σας χαλαρώσει.
  11. Ένα μπουκέτο λουλούδια. Γεμίστε με χρώματα και αρώματα το σπίτι σας ή το χώρο εργασίας σας.
  12. Ένα ταξίδι. Γνωρίστε νέα μέρη, καινούργιους ανθρώπους και άλλες κουλτούρες. Θα ανοίξει τους πνευματικούς σας ορίζοντες.
  13. Ένα χαμόγελο σε έναν άγνωστο. Το χαμόγελο είναι ό,τι πιο αφοπλιστικό διαθέτετε και άκρως μεταδοτικό. Εκμεταλλευτείτε το θετικά.
  14. Ένα τραγούδι. Αφιερώστε το στον εαυτό σας και νιώστε τη μουσική να σας δίνει ρυθμό.
  15. Μια αισιόδοξη σκέψη. Αφήστε πίσω τη μιζέρια και την γκρίνια για όσα σας στενοχωρούν και δοκιμάστε να χαρίζετε στον εαυτό σας κάθε μέρα μια θετική σκέψη.