Φερθείτε καλύτερα και θα νιώσετε καλύτερα

Φερθείτε καλύτερα και θα νιώσετε καλύτερα

Κατηγορία Άρθρου

Προσωπική Ανάπτυξη
Divider

 

Θα θέλατε να αλλάξετε και να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα, που θα σας βοηθήσει να γίνεται περισσότερο θετικοί και υποστηρικτικοί; Η πρόκληση του να γίνετε καλύτεροι προϋποθέτει να κάνετε νέες επιλογές. Η αλλαγή αυτή δεν μπορείτε να περιμένετε να έρθει μέσα από τις αλλαγές του περιβάλλοντος όπου ζείτε, αλλά θα πρέπει να ξεκινήσει από μέσα σας. Να θυμάστε ότι και θα  χρειαστεί προσπάθεια και εξάσκηση για να αρχίσετε να συμπεριφέρεστε καλύτερα στον εαυτό σας και στους ανθρώπους γύρω σας.

Τέσσερις τρόποι για να φέρεστε με περισσότερη καλοσύνη και θετική διάθεση

  1. Αναγνωρίστε τη θετική πλευρά των ανθρώπων γύρω σας. Δείτε την καλή πλευρά των άλλων, όμως δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. Θα πρέπει κιόλας να τους το αναγνωρίσετε και λεκτικά. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι προσδοκίες μας έχουν ισχυρή επίδραση στη συμπεριφορά των άλλων. Όταν συμπεριφέρεστε στους γύρω σας με θετική διάθεση και καλοσύνη και αναμένετε από εκείνους να κάνουν το ίδιο σε εσάς, οι προσδοκίες σας αυτές τους επηρεάζουν και αυξάνουν την πιθανότητα να κάνουν κι εκείνοι το ίδιο.
  2. Αποφύγετε τον αρνητισμό. Οι άνθρωποι προσέχουμε περισσότερο τις αρνητικές πληροφορίες. Πρόκειται για έναν εξελικτικό μηχανισμό, που μας προετοιμάζει για όσα μοιάζουν απειλητικά, ώστε να αυξήσουμε τις πιθανότητες επιβίωσης. Χρειάζεται όμως κριτική σκέψη και ανάλυση της οπτικής μας, διαφορετικά θα πιστέψουμε ότι στη ζωή συμβαίνουν  περισσότερο αρνητικά γεγονότα, παρά θετικά. Προσπαθήστε να αφιερώνετε περισσότερο χρόνο στις θετικές πληροφορίες από το περιβάλλον σας και μειώστε την ενασχόληση με αρνητικές ειδήσεις και ιστορίες. Θα σας βοηθήσει να γίνεται ουσιαστικά θετικοί προς εσάς και τους γύρω σας.
  3. Μείνετε στο παρόν. Η ζωή είναι μια σειρά από γεγονότα του παρόντος. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επηρεάσετε όσα συμβαίνουν γύρω σας. Αναγνωρίζοντας τη σημασία αυτής της φράσης θα σας βοηθήσει να αναλάβετε την ευθύνη του εαυτού σας για να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας. Τα αποτελέσματα ερευνών απέδειξαν ότι η επίγνωση των στιγμών που οι άνθρωποι βιώνουν στο παρόν, μειώνει το στρες και αυξάνει τη διαύγεια και την ικανοποίηση από τη ζωή τους.
  4. Εξασκηθείτε στην ονειροπόληση και τη νοερή απεικόνιση. Αφεθείτε κάνοντας όνειρα για εσάς και τους αγαπημένους σας και ζήστε νοερά ευτυχισμένες στιγμές μαζί τους. Κάντε το ακόμα και για εκείνους που σας είναι αδιάφοροι ή και αντιπαθείς. Έρευνες έδειξαν ότι αυτού του είδους οι ονειροπολήσεις, οι νοερές εικόνες και ο διαλογισμός μπορούν να σας οδηγήσουν να γίνετε περισσότερο επιεικείς συναισθηματικά με εσάς και τους γύρω σας και να δημιουργήσουν ουσιαστικούς και ισχυρούς δεσμούς με τους άλλους. Αυτό θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε προκλήσεις του μέλλοντος και να βιώσετε βαθύτερα συναισθήματα αγάπης, καλοσύνης και προσωπικής ικανοποίησης.

Photo via www.youthareawesome.com