Πώς να φλερτάρετε πιο αποτελεσματικά

Πώς να φλερτάρετε πιο αποτελεσματικά

Κατηγορία Άρθρου

Σχέσεις
Divider

 

Το φλερτ είναι ένας τρόπος προσέγγισης, επικοινωνίας και παιχνιδιού του οποίου ο σκοπός μπορεί να διαφέρει κάθε φορά. Άλλοι άνθρωποι φλερτάρουν για να κάνουν σχέση και άλλοι για σεξ, άλλοι πάλι γιατί χρειάζονται την επιβεβαίωση. Το φλερτ πάλι μπορεί να γίνει παντού: στο μπαρ, στην εργασία, σε μια παρέα, σε ένα πάρτι, στο διαδίκτυο. Όποιος κι αν είναι ο λόγος ή ο τόπος που φλερτάρετε, ορίστε μερικές συμβουλές προς άντρες και γυναίκες για να μπορέσετε να κερδίσετε τους άλλους ή απλά να ευχαριστηθείτε τη διαδικασία.

10 συμπεριφορές που κερδίζουν τους άλλους

  1. Να διατηρείτε οπτική επαφή. Η βλεμματική επαφή σύμφωνα με έρευνες είναι εντονότερη κατά 75% όταν υπάρχει έλξη και αποτελεί τα πρώτα μηνύματα του φλερτ. Μείνετε σταθεροί και κοιτάξτε επίμονα, αλλά όχι ενοχλητικά. Με αυτόν τον τρόπο θα εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας και θα ξεκινήσετε τη διεκδίκηση.
  2. Να είστε καλοί ακροατές. Ακούστε προσεκτικά και με πραγματικό ενδιαφέρον τους άλλους. Αν μιλάτε συνέχεια για τον εαυτό σας θα χάσετε την ουσιαστική επικοινωνία. Έρευνες δείχνουν ότι η ενεργητική ακρόαση, όταν δηλαδή προσέχουμε πραγματικά τον άλλον και του το δείχνουμε, αποτελεί βασικό συστατικό κάθε επιτυχημένης σχέσης.
  3. Να έχετε αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση. Είναι σημαντικό να νιώθετε επιθυμητοί και να το μεταδίδετε στους άλλους. Να πιστεύετε ότι αξίζετε πραγματικά κι ότι μπορείτε να τα καταφέρετε προσέχοντας όμως να μη φανείτε αυτάρεσκοι ή σνομπ. Αυτό θα σας κάνει πιο ελκυστικούς και θα αυξήσει τη γοητεία σας.
  4. Προσφέρετε επιβεβαίωση στον άλλον. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη να νιώθουμε ότι μετράμε και κανέναν δεν θα κερδίσετε με το να είστε απρόσιτοι ή «μάγκες». Δείξτε αληθινό ενδιαφέρον στον άλλον και κάνετε ερωτήσεις προκειμένου να τον γνωρίσετε καλύτερα. Εκφράστε όσα νιώθετε και μη διστάσετε να δείξετε την επιδοκιμασία ή τον θαυμασμό σας προς τον άλλον. Το έχει κι αυτός ανάγκη, όπως κι εσείς.
  5. Να χαμογελάτε. Το χαμόγελο θα σας χαλαρώσει και θα σας κάνει πιο ανθρώπινους. Θα δείξει επίσης στον άλλον ότι απολαμβάνετε την κουβέντα σας και περνάτε όμορφα μαζί του. Όλες οι έρευνες έχουν δείξει ότι τα χαμογελαστά πρόσωπα που ακτινοβολούν υγεία, αισιοδοξία και θετικές σκέψεις είναι πιο ελκυστικά.
  6. Γίνετε πρωτότυποι. Δεν υπάρχει η τέλεια ατάκα για να προσεγγίσετε μία γυναίκα, ούτε και ιδανικές κινήσεις για να έλξετε έναν άντρα. Αποφύγετε τα κλισέ που έχετε διαβάσει και γίνετε δημιουργικοί και πρωτότυποι. Μην προετοιμαστείτε. Η απλότητα σε συνδυασμό με ένα χαμόγελο αρκεί.
  7. Αγγίξτε τον. Ακουμπήστε τον άλλον, εκφράζοντας και με την αφή συναισθήματα που νιώθετε. Το άγγιγμα αυξάνει την οικειότητα και δημιουργεί άνεση και ερωτισμό. Προσοχή όμως να μην ξεπεράσετε τα όρια του άλλου και να είστε ευγενείς.
  8. Κάντε κοπλιμέντα. Φροντίστε να είναι ειλικρινή και να τα εκφράσετε με ευγένεια. Το φλερτ δεν μπορεί να βασίζεται γύρω από τα κοπλιμέντα, αλλά πρέπει να αποτελούν μέρος της φυσικής επικοινωνίας σας. Να έχετε επίγνωση των κοπλιμέντων που κάνετε, να τα πιστεύετε και να τα εκφράσετε απλά, χωρίς υπερβολές και βαρύγδουπες λέξεις.
  9. Να είστε ο εαυτός σας. Σίγουρα στο φλερτ θα προσπαθήσετε να βγάλετε τον καλύτερό σας εαυτό, όπως κάνουμε όλοι μας. Είναι σημαντικό όμως να μη δείξετε κάτι ψεύτικο και ανύπαρκτο, γιατί αν προχωρήσετε σε μια σχέση αυτό θα φανεί και θα απογοητεύσει τον άνθρωπο που θα έχετε δίπλα σας. Τονίστε τα δυνατά σας σημεία και αφήστε τον άλλον άνθρωπο να επιλέξει αν του αρκούν αυτά. Τότε θα έχει πραγματική αξία και για εσάς.
  10. Απολαύστε το! Πάνω από όλα το φλερτ είναι παιχνίδι και επικοινωνία που θα σας αναζωογονήσει και θα σας ανανεώσει. Μπορεί και να καταλήξετε ερωτευμένοι ή μπορεί και να μην υπάρξει καμία συνέχεια ανάμεσά σας. Όποιο κι αν είναι όμως το αποτέλεσμα κρατήστε τη στιγμή που ζήσατε. Εξάλλου, το φλερτ είναι μόνο η αρχή.

Photo via Catholic Match Institute